Buitenaanleg Vanhoutte

Aanleg van opritten en terrassen: hoogstaande afwerking


Vertrouw voor de aanleg van je oprit, terras of tuinpaadjes op het vakmanschap van Buitenaanleg Vanhoutte. We zorgen voor de perfecte afwerking in de gewenste materialen. Eerst je bestaande oprit of oud terras verwijderen? Ook die klus klaren we met plezier.

Hoe ziet jouw toekomstige oprit of terras eruit?

Vooraleer we starten met de aanleg van je oprit of terras, bespreken we tijdens een vrijblijvend plaatsbezoek grondig je wensen en verwachtingen. Maak hier je afspraak.

Eventuele materiaalvoorkeuren komen aan bod. Daarnaast krijg je tal van tips over legpatronen en afwerkingsmogelijkheden.

Ter inspiratie kan je steeds een bezoek brengen aan één van de bouwmaterialenleveranciers in jouw regio waarmee wij samenwerken. Zij beschikken over een showroom en toonpark.

Tijdens ons plaatsbezoek analyseren we ook de bereikbaarheid van de oprit of het terras voor onze werkmachines. Al deze elementen zijn belangrijk voor het opstellen van een correcte offerte.


Aanleg oprit

Minstens een stabilisélaag van 25 centimeter

Wij laten niets aan het toeval over om de perfecte oprit aan te leggen. De meeste opritten leggen we aan in stijlvolle (beton)klinkers. Ook megategels of ecco gravelplaten in combinatie met grind behoren tot de mogelijkheden. De opties zijn vrijwel eindeloos.

 • Icon check

  Voor een stevige fundering die ook na vele jaren gebruik niet verzakt, voorzien we standaard 25 centimeter stabilisé. Wanneer je oprit intensief door zwaardere voertuigen wordt gebruikt, dan adviseren we extra stabilisé.

 • Icon check

  Na het aanbrengen van de stabilisé zorgen we met een laser en passer voor de perfecte nivellering en aangepaste hellingsgraden.

 • Icon check

  Ter hoogte van waterputten voorzien we klinker- of tegeldeksels zodat je oprit visueel perfect doorloopt.

 • Icon check

  Wij adviseren steeds om een kader rond je oprit te laten aanbrengen. Dit oogt niet alleen mooier, het maakt je oprit ook steviger.

 • Icon check

  Naast opritten kan je ook voor de aanleg van tuinpaden – al dan niet inclusief tuintrappen – op ons rekenen. Heb je geen ontwerpplan van je tuin? We geven je graag persoonlijk advies voor het optimale tracé en de aangewezen breedte.


Aanleg terras

Natuursteen, megategels of hout

Buitenaanleg Vanhoutte legt volledig volgens jouw wensen een terras aan in natuursteen, klinkers, megategels, keramische tegels, hout… Voor de juiste materiaalkeuze nemen we tijdens ons plaatsbezoek graag enkele stalen mee of kan je langsgaan bij één van onze bouwmaterialenleveranciers.

Wij leggen niet alleen terrassen aan achter je woning, ook rond poolhouses, aan zwembaden, onder vrijstaande terrasoverkappingen zorgen wij voor het perfecte terras.

 • Icon check

  Elke terrasvorm of afwerking is mogelijk, inclusief het creëren van tuintrappen en tuinmuren.

 • Icon check

  Wanneer nodig verwijderen we je bestaand oud terras en de onderliggende betonplaat. Wij leggen je nieuw terras nooit aan op een betonplaat, wel op een laag stabilisé. Stabilisé is waterdoorlatend. Dit voorkomt dat in de winter doorgesijpeld vocht onder je terras bevriest en tot barsten of losliggende tegels leidt. Bij een betonplaat loop je dit gevaar wel.

 • Icon check

  Voor houten terrassen adviseren we steeds tropisch hardhout. Dit is onderhoudsvriendelijk en garandeert een lange levensduur. Wanneer je toch voor een andere houtsoort kiest, dan maken we de onzichtbare onderliggende kader alsnog in tropisch hardhout.

 • Icon check

  Optioneel gebruiken we een discreetgoot voor een vrijwel inzichtbare afwatering van slechts 2 centimeter breed. Deze goot sluiten we aan op je afwatering.


Waar leggen wij terrassen en opritten aan?

Wij concentreren ons voor de aanleg van terrassen en opritten op de noordrand van Brussel en het Pajottenland. Concreet zijn wij voor de aanleg van terrassen en opritten dagelijks actief in volgende regio’s Asse, Zaventem, Vilvoorde, Zemst, Grimbergen, Wemmel, Meise, Merchtem, Aalst, Ninove, Halle, Affligem, Ternat, Zellik, Groot-Bijgaarden,….